HIFU – Ultrazvučni tretman visokog intenziteta

HIFU je nastao kao odgovor na sve veću potražnju za podizanje i zatezanje kože. To je najnovija i najnaprednija tehnologija u estetskim tretmanima kojoj je potreban samo jedan tretman za postizanje nevjerojatnih rezultata. Najdjelotvorniji aparat u tretiranju opuštene kože lica, vrata i dekoltea, te razbijanja masnih nakupina.

Visoko fokusirani ultrazvuk koji za razliku od svih dosadašnjih aparata koji su djelovali samo na površini kože, djeluje duboko pod kožom. Djeluje na tkivo koje podržava kožu i slojeve masnog tkiva. Njegova nevjerovatna učinkovitost potvrđena je brojnim kliničkim ispitivanjima. Koristi fokusiranu ultrazvučnu energiju visokog inteziteta koja izaziva zagrijavanje tkiva u sjecišnoj točki ultrazvučnih valova i postiže temperaturu od 60°C do 70°C.

HIFU tretmani su sigurani, jer dolazi do zagrijavanja isključivo u žarišnoj točki i ne postoji opasnost od nekontroliranog zagrijvanja. S obzirom na visoku temperaturu koju postiže stimulira stanice i proizvodnju kolagena i elastina, te pomlađivanje tkiva. Prirodni lifting vidljiv je nakon jednog tretiranja i ne zahtjeva nikakav oporavak klijenta.

Razbija masne ćelije i celulit, jer u stanicama masnog tkiva izaziva oštećenja i time postiže njihovo postupno uklanjanje. Unutar 8-12 tjedana vide se rezultati, jer to je vremenski period potreban tijelu kako bi ono prirodnim putem uklonilo uništene masne ćelije. Kod nekih osoba rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana ili nakon par sati, a krajni rezultat se očituje u periodu od 60 do 90 dana.

Ova metoda je pogodna za sve osobe koje žele usporiti i smanjiti znakove starenja kao i produžiti hirurški učinak liftinga. Rezultati su zadivljujući, a oporavka gotovo da i nema pa se nakon tretmana možete posvetiti svojim svakodnevnim obvezama. Tretmani se mogu raditi tokom cijele godine.